Aktiviti semasa dating

27-Nov-2017 17:33 by 5 Comments

Aktiviti semasa dating - lauren graham who is she dating

Bukan macam bilik, lebih kepada ruang yang luas dengan diletakkan katil yang besar yang nampak jauh sangat dari pandangan mata. Walaupun saya dilahirkan di Amerika dan berkahwin dengan orang Malaysia, saya tidak pernah lupa asal mak saya dari Korea. Harus mengenali asal usul keturunan, bukan untuk berbangga. Sebijik seperti iklan syampu ” Gunakan jari pun boleh! Adakah kerana aku bertutup maka dia curious macam – macam? Anak perempuan saya , ke duanya berkahwin dengan bangsa Cina dan beragama Kristian. Katilnya besar, berwarna putih gading, cadar dan segalanya putih….terletak nun jauh di hujung bilik, aku tak menghampirinya, perhatian lebih kepada sebelah kiriku, sliding door yang berbentuk pintu kayu berlipat……terus kolam renang! Ada pergola, bantal dan tilam Thai yang berbentuk 3 segi…digantung pokok paku pakis dan buluh yang mengeluarkan bunyi bila ditiup angin. Bilik Hilman di tingkat paling atas dan keseluruhan tingkat ini dia yang punya. Aku menjenguk kepala ke bawah, nampak taman bunga lagi di bawah, belah kanan kandang kuda. Pintu keempat bilik air yang luas dengan bath tub dan jakuzi, kemudian bersambung segala wardrobe, kasut dan macam – macam barang – barang peribadi Hilman. ” ” Belum Sir…saya minta diri dulu Cik Zulaikha…” Kelam kabut Lily beredar pergi.

Ada lampu di atas lantainya, memancar naik ke atas. ” ” Ya.” ” Hmm…whatever…saya pasti segala mengenai diri awak akan terbongkar sehari saja selepas kita kahwin.” ” Ok, you can try. Saya tak perlukan ia, awak yang sekarang ini sudah cukup untuk saya.” ______________________________________________ Di meja makan, kami dihidang kimchi, itik goreng berbijan, sharkfin dan abalone soup, sayur campur, ikan jenahak sweetsour besar dan kerapu masak steam. I did, I do and I will………..” dalam hati aku sambung, insya ALLAH sehingga ke akhir hayatku. Ia dari sutera , bunga – bunganya disulam dengan tangan. Saya harap sayang akan pakai di hari perkahwinan nanti.” Aku keberatan untuk terima. 43 ” Datuk , Datin, Tuan Muda , Puan Muda ….dinner dah siap.” Puan Muda? ” Ok, Damien, ajak Intan makan.” ” Maafkan saya…saya mahu ke bilik air sekejap.” Hilman membawa aku ke bilik air.. ” Bukalah…” Aku membuka kotak yang diletakkannya di atas meja, Datin Clarence mengeluarkannya, kemudian mengisyaratkan aku berdiri, sehelai baju yang cantik, halus dan lembut buatannya diletak di badanku. Mata menangkap itu dulu.” Baju aku nak koyak, tolong! Lampu kat taman terpasang cerah macam siang hari saja. Never never never biarkan diri terpesona dan hanyut dalam keasyikan cinta bersamanya.” Yang ini aku pun susah nak buat.he he ‘ Lily jangan biarkan dia mengetahui terlalu banyak mengenai diri Lily. Awak kena belajar tidak selalu menjawab panggilan telefonnya…sabar sikit walaupun terpaksa mengigit bantal.” Kami ketawa geli hati. ” ” Saya kenal….rasa saya kenal sejadah itu…Al Quran…Walau pun saya tak tengok, saya tak nampak tapi macam boleh rasa, mesti sejadah dan Al Quran itu…yang ada kena mengena dengan hidup kita. Susah nak berpura – pura bila gadis yang disukai ada di depan mata. Novel ini menduduki no 1 Carta Bestseller di POPULAR, 2 minggu berturut-turut. Biasalah kalau orang cantik, pasti menjadi perhatian. Jangan mengikat diri dengannya selagi dia bukan suami yang sah. Belum rasmi lagi sebagai suami isteri.” Macam jauh hati je… ” Sebenarnya saya tahu kenapa Intan sedih sangat bila beg Intan dicampak.” ” Apa yang awak tahu? Saya belikan yang baru…tetapi mana sama dengan yang lama. Saya merasa lega bila Intan kata kenangan itu Intan simpan di hati. Banyak kali saya memerhati Intan…Susah nak buat tak tahu, nak buat sombong…buat tak hairan kat Intan…. Di POPULAR sekarang diskaun 25% untuk member, 15% untuk non member, bermula dari 15hb November sehingga 15hb Disember 2011. —————————– Dapatkan novel ini di MPH, POPULAR ataupun di ” Hilman gundah melihat aku yang terpeleot depan pintu. Tak sempat jatuh dan Hilman teragak – agak nak menghampiri aku, hanya memerhati saja, ” Kasut ni la, susah betul nak buka…” Mulut aku membebel. Kenapa nak menyiksa diri untuk kelihatan cantik dan tinggi? Dia bagi aku rehat sebab semalam balik lewat sangat dan aku tersangat la mengantuk sampai mamai tercampak kasut kat dia. Tak ambil peduli pandangan orang, apa orang nak kata, Danish dah ada awek…aku tetap mencintainya. Dia tahu Azad sukakan aku tetapi dia tetap berusaha untuk memikat Azad. Paling sakit jika bertepuk sebelah tangan seperti aku dan Danish. Kalau tak tahu nak pakai baju apa, pakai saja baju kurung.” ” Baju kurung?

Aku senyum dengan mata yang separuh terpejam, ” Terimakasih, good nite…..’ ” It’s almost morning, dear……hati – hati! Ke dua kasut dihulurkan kepadaku, ” Saya tak faham kamu semua orang perempuan. Assalamualaikum.” ” Waalaikumsalam….” Aku menyelak langsir dan menjenguk Hilman kat bawah. Seperti menyedari dirinya diperhatikan, Hilman mendongak ke atas, dia tersenyum melihat aku. Aku melukis bentuk love di tingkap, Hilman mengambil dan meletakkan di hatinya. Kemudian terus dive atas katil…zzzzzzz 45 Pagi tadi, Hilman cancel kelas menunggang. Hanya mereka yang bercinta, pernah bercinta, sedang bercinta dan pernah dikecewakan memahami.

Saya harap saya tidak kehilangan anak lelaki tetapi saya mendapat dua orang anak, lelaki dan perempuan. ” Ramai yang fikir hanya ibubapa sebelah perempuan saja yang keberatan untuk melepaskan anak perempuan mereka. Tetap merasa sedih untuk berpisah dengan anak yang akan berubah status. Dengan kasih sayang, awak akan sentiasa merasa cukup. Dengan kasih sayang, awak tidak akan gentar menghadapi apa saja. Pasti Damien sudah menunggu lama.” ____________________________________________ ” Apa Mummy cakap dengan Intan? Lady’s talk.” Hilman macam tak puas hati dengan jawapan acuh tak acuh aku. Lift terhenti , ” Muka awak menceritakan segala – galanya. Saya kenal awak…lebih kenal dari awak mengenali diri awak sendiri.” ” Berapa lama kita nak berada dalam lift ini? Aku memeluk tubuh, ” Oh…itu maksudnya jangan ganggu saya.” Hilman dah mula nakal. Aku cekak pinggang dan memandangnya dengan muka yang aku bosan dan marah dengan dia, ” Oh sungguh romantik…awak memandang saya dengan penuh kasih sayang.” Aku mengeluh dan tanganku menunjuk ke lift, aku mahu segera keluar! ” ” Dalam hati saya………” Memang aku kalah dengan Hilman…

keliling pinggan aku dah penuh dengan lauk dan sayur yang diletak Hilman. Saya harap dengan perkahwinan ini, saya tidak kehilangan anak lelaki saya…. Mendengar luahan hati dan pesanan Mummy Hilman membuat aku terfikir, seorang ibu tetap seorang ibu, walau siapa pun anaknya, lelaki atau perempuan, tetap mahu kebahagiaan dan kegembiraan untuk anak – anak. Semoga Allah memberi saya kekuatan dan ketabahan untuk memikul amanah Datin.” ” Sayang….kasih sayang…love…ia terpenting di dalam alam rumahtangga. Awak akan mencintainya sepenuh hati tanpa mengharap apa – apa darinya, kecuali kasih sayangnya. Saja perasaan awak….” ” Perasaan saya tak pernah menipu saya. Pandai – pandai je dia dok interprate body language aku. Hari tu nak kurung dalam kandang kuda, hari ini dalam lift, esok- esok kat mana pulak? Sekarang ini cuma siapkan diri sebagai pengantin saya.

Rasa kehilangan satu – satunya anak lelaki dan pewaris nama, keturunan dan harta kami. As a mother I want the best for my son, my only son. ” I hope you love him more than I do…..” Aku juga merasa sebak. Saya kurung awak nanti.” ” Asyik nak kurung saya je. Rasa – rasanya saya dah cukup syarat tak Cik Zulaikah? ” ” Hilman…” Aku memberi amaran dengan mata, ” Kenapa? Biar semua orang tahu awak kepunyaan saya.” ” Selagi belum diijabkabul selagi itulah saya bukan kepunyaan awak.” ” Tapi dah 90% confirmed, tunggu 10% lagi…” ” Hilman.risau..jangan konfiden sangat. ” ” Jangan fikir negative…minta kepada Allah, minta Allah permudahkan, insya ALLAH. ” Agak – agak berapa jarak Sweetheart dibawa berjalan? Pergi balik 1 kilometer.” ” Ya….” Hilman mengeluarkan chewing gum, ” Nak?

______________________________________ Mummy Hilman nak bercakap dengan aku secara peribadi. Bila dia menukar agama, sebagai seorang ibu, saya sangat sedih. Selepas berkahwin nanti, sayang akan tinggal bersama kami. Sentiasa di sisinya walau dalam apa keadaan sekali pun. Saya sangat berharap Damien telah memilih orang yang sesuai , yang akan bersamanya seumur hidup….kerana saya dapat melihat dari pandangan matanya, senyumannya, riak wajahnya…dia sangat – sangat mencintai Intan. Please take care of him, my baby…..” Mummy Hilman menangis…. Hilman turut ketawa, ” Lain kali jangan buat muka sedih depan saya. Berjalan beberapa langkah dan Hilman mengeluarkan kunci, pintu dibuka, lampu dipasang dan…….. Seperti sebuah kondominium atau aku tak tahu nak gambarkan macam mana. ” Patutla susah nak pikat rupa – rupanya Mahaguru Cinta. Sampai ke pantai kami ikat mereka kat batang kelapa yang tumbang. Nanti dia tak larat.” ” Dari stable ke sini, lebih kurang la kan. Kami share dan mengunyah sambil melihat matahari jatuh. ” Aku tersenyum, ” Ingat…mana boleh lupa.” ” Kita nak ijabkabul kat mana? ” Aku blur, Hilman memahami, ” Masjid Terapung…di sana Masjid Wilayah.” Hatiku tersentak mendengar Masjid Wilayah, ” Kenapa?

Kalau dia mahu sesuatu, dia akan usahakan sampai dapat. Saya harap sayang akan boleh menyesuaikan diri dalam keluarga kami. Hilman menekan lift dan kami sampai ke tingkat lima. Cantik tetapi kejam.” Aku buat tak tahu, sambung balik kerja memandikan Star King. ” ” Ya…….lekas, nanti tak sempat.” Aku menarik Sweetheart dan Hilman menarik Star King.